Bewaaradvies

 

 

Noten en zuidvruchten zijn natuurproducten. Voor een versheid- en kwaliteitsgarantie dient u deze adviezen goed op te volgen. Zo kunt u langer van de versheid genieten.

Ongebrande en onbewerkte producten bewaren

Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijvoorbeeld een plastic bewaardoosje, koel en donker (niet in de koelkast)te bewaren. Zo is de kans op het ranzig worden (het naar buiten treden van de olie) minimaal. U kunt de producten op deze manier tot een half jaar echt lekker houden. Met Biologische producten kan de houdbaarheid anders zijn, dit staat aangegeven op de verpakking.

Gebrande noten, pinda’s en mixen bewaren

Wij verpakken de producten in een hersluitbaar kraft zakje. Hierin blijven de noten niet erg lang vers. Ongeveer een week. Afgesloten in een bewaardoosje blijven de gebrande noten ten minste 6 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Bederf is bijna onmogelijk, het kan hooguit zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten behoeven niet gekoeld bewaard te blijven.

Gedroogde zuidvruchten bewaren

Deze bewaart u bij voorkeur gekoeld, goed afgesloten, maar niet in de koelkast want dan heeft u kans dat de zuidvruchten uitdrogen.

Chocolade producten

Bewaart u deze op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.