Uitwonen maakt jongere dik

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 20:22

Als jongeren de 18 jaar passeren, neemt de kans op overgewicht flink toe. Waar 1 op de 8 kinderen te dik is, geldt dat voor een kwart van de jongvolwassenen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die woensdag worden gepubliceerd. „De kennis over gezond eten is er wel, maar de uitvoering blijkt dan lastig”, stelt diëtiste Berdien van Wezel.
Volgens de CBS-cijfers heeft nu ongeveer 12 procent van de kinderen onder de 18 overgewicht. Tussen de 18 en de 25 is dat 24 procent. Overigens heeft 44 procent van alle Nederlanders overgewicht.
Voor mensen die de sportschool liever mijden, heeft ze ook een tip. „Kijk gewoon eens goed op een verpakking. We worden zo vaak genept: dan ziet iets er gezond uit, maar het is gewoon een suikerbom. Drink gewoon water in plaats van alles met een smaakje. En eet gewoon twee sinaasappels, in plaats van dat je sap drinkt en dan nog honger hebt.
Of eet Noten die helpen je op gewicht te blijven (bron telegraaf)

Mensen die Noten eten wegen minder dan mensen die geen noten eten. Uit een acht jaar lang onderzoek naar het verband tussen voeding en de gezondheid blijkt dat vrouwen die meer noten aten, minder zwaar werden. Dit wordt ondersteund door andere studies, die ook hebben aangetoond dat mensen die elke dag een handjevol Noten (30 gram) eten, niet zwaarder zijn dan mensen die nooit noten eten.

Ook is aangetoond dat mensen niet aankomen als ze noten gaan eten. Het blijkt namelijk dat mensen die caloriearme diëten volgen die 40 tot 80 gram noten bevatten, meer afvallen dan mensen die caloriearme diëten volgen zonder noten. En door maximaal 55 gram noten te eten als aanvulling op je eetpatroon, zonder andere dingen te laten staan of meer te gaan bewegen, kom je juist niet aan. Eet noten dus als vervanger van minder gezonde snacks als chips, koekjes of snoepgoed.
Noten stillen de honger en verminderen de eetlust.
De eiwitten en voedingsvezels in noten helpen om de honger te stillen en de eetlust te verminderen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.